Інгредієнти:
Картопля – 8 шт. (4 зварених у мундирах, 4 сирих),
яйце – 1 шт.,
крохмаль – 7 столових ложок,
цибуля – 1шт.,
холодна вода – 100 мл,
олія, сіль, паприка, сметана – за смаком.
Приготування:
- Сиру картоплю натерти на дрібній тертці і відкинути на сито, щоб стік сік.
- Натерти варену картоплю, з’єднати з сирою та додати яйце.
- Додати 4 столові ложки крохмалю, посолити та перемішати.
- Щоб книглі при варінні не злипалися, в окріп потрібно додати крохмаль. Для цього 3 столові ложки крохмалю розвести у невеликій кількості води, вилити крохмальну суміш у каструлю з окропом та швидко перемішати.
- Змоченими водою руками сформувати книглі, трохи сплюснувши.
- Воду з крохмалем трохи посолити. Варити книглі до готовності – вийняти з води, коли вони спливуть.
- На олії обсмажити цибулю, додати паприку, сметану.
- У соус покласти книглі і протушкувати їх близько п’яти хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати мариновані груші на зиму.