У руколі містяться вітаміни А, К та С, фолієва кислота та кальцій. Також руккола знижує вплив речовин, що викликають онкологічні захворювання, за рахунок того, що в ній міститься багато хлорофілу.
Чим корисна рукола? У листі руколи багато антиоксидантів, які сприяють зниженню рівня глюкози. Крім того, ця трава знижує артеріальний тиск.
Рукола невибаглива, і її можна вирощувати на підвіконні цілий рік, головне забезпечити їй достатнє природне освітлення. У холодильнику зберігати руколу можна лише кілька днів, інакше вона втратить усі свої корисні властивості.
Перед тим, як включати до свого раціону руколу, потрібно проконсультуватися з лікарем – особливо людям, які приймають препарати для розрідження крові.