Інгредієнти:
молоко тепле та вода тепла – по 200 мл,
сіль – 1 чайна ложка,
яйце – 1 шт.,
дріжджі – 7 г,
масло вершкове – 130 г,
борошно – 700 г,
фарш – 500 г,
цибуля – 2-3 шт.,
для змащування пиріжків – 1 жовток та 2 столові ложки молока,
сіль, перець, спеції, зелень – на смак.
Приготування:
- Яйце збити із сіллю, влити тепле молоко та теплу воду, всипати дріжджі та перемішати.
- Додати просіяне борошно і вимішати м’яке тісто.
- Накрити тісто і залишити в теплому місці на 40-60 хвилин.
- Обім’яти тісто, викласти на стіл і поділити на 16 кульок.
- Кожну кульку розкатати в тонкий коржик, змастити розтопленим вершковим маслом. Скласти коржі стопками по 8 штук і покласти в морозилку на 40 хвилин, накривши пакетом.
- Фарш змішати з нарізаною кубиками цибулею, заправити сіллю, спеціями та зеленню.
- Кожен стос коржів розкатати в пласт, згорнути його рулетом і нарізати на порційні шматочки.
- Кожен шматочок розкачати в невеликий коржик, зверху помістити начинку і сформувати пиріжки.
- Пиріжки викласти на лист, застелений пергаментом, змастити збитим жовтком з молоком.
- Випікати при 180 градусах близько 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з баклажанів.