П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк заморозити кабачки на зиму - найкращий спосіб

Як заморозити кабачки на зиму – найкращий спосіб

Этот материал также доступен на русском языке
Кабачки чудово доповнюють літнє меню, насичуючи наш організм вітаміну та корисними мікроелементами. Якщо ви хочете ласувати кабачками цілий рік, тоді заморозьте їх.
  1. Добре помийте кабачки, наріжте кружальцями або кубиками.
  2. Пробланшуйте нарізані кабачки. Для цього заповніть велику каструлю на 2/3 водою і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду порізані кабачки та варіть близько трьох хвилин.
  3. Охолодіть овочі – наповніть велику миску крижаною водою (це можна зробити до бланшування). За допомогою шумовки швидко перекладіть кабачки у воду і залиште на 3-5 хвилин.
  4. Перекладіть кабачки в друшляк, дайте їм підсохнути і промокніть паперовим рушником, щоб видалити залишки рідини.
  5. Викладіть шматочки кабачків на деко в один шар і відправте в морозильну камеру на 1-2 години.
  6. Помістіть заморожені шматочки в пакет, випустіть повітря, закрийте і поверніть у морозильну камеру. Там кабачки можуть зберігатись близько року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як  приготувати оладки кабачків з м’ясом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні