- Добре помийте кабачки, наріжте кружальцями або кубиками.
- Пробланшуйте нарізані кабачки. Для цього заповніть велику каструлю на 2/3 водою і доведіть до кипіння. Потім додайте у воду порізані кабачки та варіть близько трьох хвилин.
- Охолодіть овочі – наповніть велику миску крижаною водою (це можна зробити до бланшування). За допомогою шумовки швидко перекладіть кабачки у воду і залиште на 3-5 хвилин.
- Перекладіть кабачки в друшляк, дайте їм підсохнути і промокніть паперовим рушником, щоб видалити залишки рідини.
- Викладіть шматочки кабачків на деко в один шар і відправте в морозильну камеру на 1-2 години.
- Помістіть заморожені шматочки в пакет, випустіть повітря, закрийте і поверніть у морозильну камеру. Там кабачки можуть зберігатись близько року.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати оладки кабачків з м’ясом.