Інгредієнти:
борошно– 150 г (плюс для посипання),
молоко – 90 мл,
морква – 200 г,
сир – 200 г,
оливкова олія – 2 столові ложки,
вода – 90 мл,
сіль – на смак.
Приготування:
- У мисці з’єднати борошно та трохи солі, зробити в центрі поглиблення, влити туди молоко та перемішати.
- Влити олію та замісити тісто. Місити кілька хвилин, тісто має стати гладким.
- Накрити миску плівкою і залишити тісто на 10 хвилин.
- Моркву натерти на великій тертці, викласти в сковороду, посолити та влити воду. Тушкувати під кришкою 6-7 хвилин.
- Злегка присипати стіл борошном, викласти тісто і розкотити не надто тонкий коржик.
- Викласти на нього половину тертого сиру, моркву, що трохи охолола, потім – решта сиру.
- Зібрати краї тіста в центрі, формуючи складки, як у хінкалі, і добре притиснути, щоб вони не розкрилися.
- Притиснути тісто руками, перевернути швом вниз і пройтись по заготівлі качалкою кілька разів.
- Змастити сковороду олією та розігріти, викласти туди заготівлю.
- Коли низ зарум’яниться, змастити тісто зверху маслом, перевернути і теж обсмажити до золотистого кольору.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати голубці без м’яса.