Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниCOVID: у Великобританії спалять засоби захисту від коронавірусу на 5 млрд доларів

COVID: у Великобританії спалять засоби захисту від коронавірусу на 5 млрд доларів

Этот материал также доступен на русском языке
В Англії мають намір спалити невикористані засоби захисту від COVID на 5 млрд. доларів. Вони непридатні для застосування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Повідомляється, що уряд планує спалити захисний одяг та інші засоби, закуплені на початку пандемії, щоб запобігти зараженню працівників сфери охорони здоров’я.

Згідно зі звітом Комітету з державних рахунків Палати громад (PAC), у Міністерстві охорони здоров’я та соціального забезпечення (DHSC) зберігаються кошти індивідуального захисту на 5 млрд доларів, які не можуть бути використані, оскільки не відповідають стандартам.

“У департаменту немає чіткої стратегії утилізації цих надлишкових засобів індивідуального захисту, але вони повідомили нам, що планують спалити значні обсяги та прагнутимуть виробляти з них енергію”, – йдеться у документі.

На цю інформацію вже відреагувала опозиція та звинуватила консерваторів “у ганебному марнотратстві”.

“Міністри недбало спалюють гроші платників податків на мільярди, оскільки непридатні халати, захисні окуляри та рукавички буквально перетворюються на дим”, – заявила Анджела Рейнер, заступник лідера лейбористів.

Нагадаємо, незважаючи на війну в Україні, все ще діють карантинні обмеження через коронавірус. Їх продовжили до 31 серпня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні