Про це повідомляє wz.lviv.ua, пише agronews.ua. З їхнього молока дружина Оксана Ігорівна варить крафтові сири (м’які та тверді). Робить це без ферментів та заквасок – лише за рахунок температурних режимів (нагрівання та охолодження).
Найбільший попит має синьо-жовтий продукт, який ще називають патріотичним.
Виробляти його сім’я взялася три роки тому, на День Незалежності.
Зазвичай робили таке у державні свята. Проте з початком війни обсяги цієї продукції збільшилися, адже люди все частіше купують її. Отримати жовте забарвлення допомагає куркума, що одночасно надає пухкості. Синій же колір взимку та навесні отримують завдяки харчовим барвникам, а влітку рятує чорниця.
Коли почалися бойові дії, господарі почали допомагати біженцям, які приїхали до Галичини з інших регіонів України. Зокрема безкоштовно дають козяче молоко сім’ям переселенців, у яких маленькі діти.