Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧи продовжать мобілізацію в Україні після 24 травня?

Чи продовжать мобілізацію в Україні після 24 травня?

Этот материал также доступен на русском языке
Загальну мобілізацію в Україні було оголошено 24 лютого і триватиме вона до 24 травня. На сьогоднішній день проводиться доукомплектування та поповнення військових частин людьми, і в разі потреби мобілізацію буде продовжено і після 24 числа.

Про це заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За його словами, на початку травня мобілізація зменшила темпи. Показники за кількістю та якістю людей виконані на 100%, тому темпи набору суттєво знизилися. Наразі проходить доукомплектування та дефіциту кадрів немає.

За законом мобілізація в Україні закінчується 24 травня, проте її можуть продовжити у разі, якщо потрібно буде ще поповнювати ряди військових частин.

“Все залежатиме від обстановки на цей період. Якщо буде необхідно поповнювати ряди наших військових частин, керівництво країни у разі потреби може ухвалити рішення про продовження термінів мобілізації”, – зазначив Роман Горбач.

Закон Верховної Ради України “Про мобілізацію” передбачає чотири хвилі мобілізації. На сьогоднішній день в Україні триває третя хвиля, коли до лав військовослужбовців призивається мобілізаційний резерв. Це військовозобов’язані громадяни, які закінчили військові кафедри вишів як офіцери запасу. У першій і другій хвилі в армію були покликані військовозобов’язані особи, і ті, хто має бойовий досвід або військову освіту, проходив термінову службу в армії або був звільнений у запас.

Нагадаємо, що мобілізація триває 90 днів по всій території України з моменту підписання Указу Президента (24 лютого). Закликають до лав Збройних сил України громадян від 18 до 60 років з усіх регіонів України, окрім окупованих Криму та Донбасу.

Сьогодні секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі телемарафону прокоментував можливе продовження мобілізації в Україні після 24 травня, про що сьогодні заявили у ЗСУ.

За словами Данилова, зараз мобілізованих в Україні є достатньо, вони проходять навчання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні