За цим рецептом вийде 750-грамовий буханець.
Інгредієнти:
борошно – 450 г,
дріжджі – 1,5 чайної ложки,
кефір (трохи тепліше за кімнатну температуру) або вода – 300-320 мл,
цукор – 1 столова ложка,
сіль – 1 чайна ложка,
олія – 2 столові ложки +1 столова ложка для обмазування.
Приготування:
- Борошно просіяти. Додати цукор, сіль та дріжджі.
- Зробити поглиблення та влити кефір. Замісити тісто, воно вийде липким.
- Додати рослинну олію і вмішати її в тісто. Зібрати тісто в грудку.
- Змастити миску для вистоювання олією, викласти тісто, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин.
- Обім’яти тісто та сформувати колобок. Сковороду змастити олією.
- Викласти тісто в сковороду і розплющити. Дати відпочити 15 хвилин. Накрити глибокою мискою, щоб не заважати тісту підніматися.
- Випікати на повільному вогні 17 хвилин.
- Зняти миску, на хліб покласти пергамент та перевернути. У пергаменті покласти хліб у сковороду.
- Накрити кришкою і допікати 10-15 хвилин з іншого боку.