П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: хліб на сковороді

Рецепт дня: хліб на сковороді

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну не всі мають змогу купити хліб. Але його можна приготувати вдома, причому не лише у духовці чи хлібопічці, а й на сковороді. Сьогодні ділимося найпростішим рецептом.

За цим рецептом вийде 750-грамовий буханець.

Інгредієнти:

борошно – 450 г,

дріжджі – 1,5 чайної ложки,

кефір (трохи тепліше за кімнатну температуру) або вода – 300-320 мл,

цукор – 1 столова ложка,

сіль – 1 чайна ложка,

олія – 2 столові ложки +1 столова ложка для обмазування.

Приготування:

  1. Борошно просіяти. Додати цукор, сіль та дріжджі.
  2. Зробити поглиблення та влити кефір. Замісити тісто, воно вийде липким.
  3. Додати рослинну олію і вмішати її в тісто. Зібрати тісто в грудку.
  4. Змастити миску для вистоювання олією, викласти тісто, накрити плівкою і залишити на 40 хвилин.
  5. Обім’яти тісто та сформувати колобок. Сковороду змастити олією.
  6. Викласти тісто в сковороду і розплющити. Дати відпочити 15 хвилин. Накрити глибокою мискою, щоб не заважати тісту підніматися.
  7. Випікати на повільному вогні 17 хвилин.
  8. Зняти миску, на хліб покласти пергамент та перевернути. У пергаменті покласти хліб у сковороду.
  9. Накрити кришкою і допікати 10-15 хвилин з іншого боку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні