Про це повідомляє Аграрії разом. За словами селекціонерів BASF на розробку сорту пішло понад 35 років досліджень та розробок, і він став першим на ринку солодким сортом цибулі без сліз.
Сорт був розроблений шляхом природного схрещування. Експерти вважають, що продукт має добрі шанси виграти нагороду Fruit Logistica Innovation Award на однойменній берлінській виставці у квітні.
Ідея створити сорт без сліз виникла понад 35 років тому, коли селекціонер BASF Уотсон захотів створити солодку цибулю, яку можна було б продавати в зимові місяці, на виході з овочесховища.
У США, де з’явився сорт, є два цибульні сезони: сезон зимового зберігання, коли цибуля вивозиться зі сховищ протягом дев’яти місяців на рік, і тримісячний період свіжої цибулі влітку. За словами фахівців компанії, солодкий лук “без сліз” раніше не створювався, і його було досить складно отримати генетично.
BASF першим представив поки що єдиний у своєму роді цибулю бренду Sunions для зберігання, що поєднує в собі відсутність сліз і солодкий смак. Сорт був сертифікований як “безслізний” завдяки випробуванням, проведеним сенсорною лабораторією підрозділу насіння овочевих культур BASF та Університетом штату Огайо.
Читайте також: