Чи вмієте ви варити? Як це правильно зробити?
Розкриваємо секрети, як варити яйця
- Варити яйця рекомендується на помірному вогні. Якщо ж варити їх на сильному вогні, то білок буде твердим, а жовток більш м’яким. Якщо варити їх на повільному вогні, то, навпаки, жовток буде твердим, а білок – пухким.
- Щоб у яйцях, зварених круто, не утворився темний прошарок між білком і жовтком, потрібно варити їх всього 5 хвилин, потім зняти з вогню і тримати тій же гарячій воді ще кілька хвилин.
- Щоб яйця під час варіння не лопнули, потрібно проколоти їхню шкаралупу з тупого боку.
- Сире яйце, що лопнуло, при варінні не витече, якщо у воду додати трохи оцту або змастити тріщину лимонним соком.
Читайте також: Улюблений десерт: сирний із хурмою