Замість звичайної відвареної або смаженої картоплі пропонуємо вам такий же нескладний рецепт, але оригінальніший і не приїли.
Цей простий у приготуванні гарнір підійде і до м’яса, і риби.
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2 ст. слив. олії
- 200 г твердого сиру
- 400 мл вершків
- перець, сіль – за смаком
- мускатний горіх – за смаком
Приготування:
- Картоплю миємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кружальцями. У форму для випікання викладаємо картоплю шарами, посипаючи кожен шар сіллю, перцем та мускатним горіхом.
- Заливаємо все вершками, викладаємо олію невеликими шматочками на всю поверхню.
- Сир натираємо на великій тертці, посипаємо ним все блюдо і відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин.
- Для того, щоб перевірити, чи готова страва чи ні – проткніть картоплю вилкою. Якщо він м’який – гарнір готовий, якщо хрумтить – залиште в духовці і перевірте через 15 хвилин.
Готову картоплю прикрасити кропом або петрушкою.