Пряний, солодкуватий смак та приємний винний аромат не залишають байдужими багатьох. А також у складі багато корисних компонентів, що містять вітаміни.
Про те, як часто та в якій кількості можна використовувати глінтвейн, розповіла нутріціолог Юлія Садницька на своїй сторінці у Instagram.
Разом із глінтвейном люди часто купують різноманітні пончики, шоколадки та інші висококалорійні продукти. Саме таке поєднання не дуже позитивно впливає на здоров’я.
У морозний час глінтвейн краще пити потроху – гаряче вино швидко потрапляє у кров і може призвести до сп’яніння.
У такому напої є багато корисних компонентів, але це алкоголь. При передозуванні можна досягти алкогольного сп’яніння та інтоксикації, як і інших напоїв.
Це небезпечно для здоров’я ще й тому, що глінтвейн вживають гарячим, а отже, засвоюється алкоголь удвічі швидше. Тому слід пити не більше однієї склянки на день, а якщо дуже потрібно зігрітися, краще вибрати чай чи каву.
Рецепт корисного клінтвейну
Інгредієнти:
- червоне напівсолодке вино – 0,5 літри
- перець горошком – 4 шт
- вода – 100 мл
- гвоздика – 7 бутонів
- апельсин – 0,5 шт
- мускатний горіх – 0,5 шт
- кориця.
Спосіб приготування:
- Усі ароматні спеції, перець, а також апельсин, нарізаний тонкими скибочками, залити водою, довести до кипіння.
- Проварити суміш протягом 3 хвилин|мінути|, залишити на 15 хвилин|мінути| під закритою кришкою.
- Налити у глибоку ємність вино та нагріти на повільному вогні.
- Коли рідина стане досить гарячою, у неї потрібно влити суміш із усіма спеціями.
- Довести до кипіння та зняти з вогню.
Читайте також: