Чому вибрали саме креветки Розенберга?
Все просто: на відміну від чорноморських, їхній розмір може сягати 25 сантиметрів, і за них ресторани готові платити по тисячі гривень за кілограм. До того ж ці ракоподібні дуже невибагливі у їжі – їм чудово йде планктон та зоопланктон, водна рослинність, якої в невеликих ставках Херсонщини чимало.
– Цю креветку вирощують уже не перший рік у різних містах України у басейнах із різним успіхом. Але продуктивність подібних аматорських міні-ферм невелика і прибутковість є сумнівною. Наше завдання – опрацювати технологію промислового вирощування екзотичної креветки з високим рівнем рентабельності, яка б забезпечувала гарантований прибуток, – пояснив завідувач кафедри водних біоресурсів ХДАЕУ, кандидат біологічних наук Павло Кутищев.
Креветки вирощують у ставку
Минулого літа у ставок Херсонського рибовідтворювального заводу університетські дослідники висадили «десант» із шести тисяч личинок креветки Розенберга, які за два з половиною місяці виросли до розміру 10-12 сантиметрів. Отже, перший етап експерименту вважається успішним.
Надалі в університетській лабораторії створюватимуться умови для розмноження тропічної креветки в морській воді з подальшим вирощуванням у товарну масу.
Читайте також:
- Найкращий спосіб розмноження троянд восени
- На Одещині вирощують промислові сорти шипшини
- Опале листя: спалювати чи ні?
Джерело: golos.com.ua