Міф 1: Від сала набирають зайву вагу
Це не так. Все залежить від кількості з’їденого. Якщо людина веде сидячий спосіб життя, то спокійно за день можна вживати 10-30 г сала, якщо вже є ожиріння, то потрібно обмежитися 10 г сала на день.
Найкориснішим салом вважається звичайне солоне, з часником і перцем.
Міф 2: Сало – важка їжа
Якщо людина здорова і не має проблем зі шлунком, то сало добре засвоюється і печінка не страждає.
Міф 3: Суцільний холестерин
Холестерин у салі є, але, наприклад, у коров’ячому маслі його набагато більше. Просто потрібно не переїдати.
Міф 4: Смажене сало – шкідливе для здоров’я
Під час смаження сало втрачає частину своїх корисних властивостей і «набирає» токсини і канцерогени. Але з олією все так само. Тільки підігріта олія погано засвоюється, а про сало такого сказати не можна. Воно засвоюється краще в підігрітому вигляді, ніж в холодному і смаженому.
Щоб собі не нашкодити, бажано не смажити сало до стану шкварок, а підігрівати на слабкому вогні.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, скільки сиру з’їдають українці.