П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗолота рибка на нашому столі: до її складу входить практично повний набір...

Золота рибка на нашому столі: до її складу входить практично повний набір усіх мінералів

Этот материал также доступен на русском языке
Ця дрібна риба досягає всього 22 см завдовжки і важить до 65 г. Її калорійність варіюється в залежності від способу приготування. Її використовують у різних формах: солоної, копченої, вареної, тушкованої і смаженої.

Раніше ми писали, чому кардіологи радять віддавати перевагу рибі перед м’ясом.

Мойва – це невелика океанічна риба із сімейства лососевих, яку цінують заъї поживні властивості та приємний смак.

Мойва: особливості та харчова цінність

У 100 г сирої мойви міститься близько 110 ккал. Варена риба зберігає приблизно ту ж калорійність, а при додаванні олії чи соусу вона значно збільшується, що варто враховувати тим, хто стежить за своєю вагою.

Корисні властивості мойви

Мойва багата на цінні речовини, які корисні для організму:

  • Високий вміст легкозасвоюваних білків та незамінних амінокислот (наприклад, треонін, метіонін, лізин).
  • Широкий спектр мінералів, таких як натрій, цинк, селен, хром, йод, кальцій, залізо, калій та інші.
  • Вітаміни групи B, а також вітаміни E, A та D.
  • Велика кількість жирних кислот, особливо Омега-3, що сприяє зміцненню серцево-судинної системи та покращенню стану шкіри та волосся.

Завдяки цьому складу, мойва виділяється серед інших продуктів тваринного походження, будучи чудовим джерелом поживних речовин для підтримки здоров’я та гарної фізичної форми.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні