Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яБезсоння та нервові розлади: як у домашніх умовах нормалізувати неприємні стани

Безсоння та нервові розлади: як у домашніх умовах нормалізувати неприємні стани

Этот материал также доступен на русском языке
Безсоння, нервові розлади часто є супутниками людей зрілого віку. Нерідко по допомогу доводиться звертатися до лікарів. Але разом із медикаментозним лікуванням велику користь надасть і багаторічний досвід народної медицини.

Від безсоння допоможуть трави

«Люди старшого віку часто скаржаться на безсоння. Цей стан виснажує, відбирає останні сили. Особисто я не люблю снодійні таблетки – від них на ранок важка або довго болить голова. Тому я віддаю перевагу рослинним чаям.

Для покращення сну, наприклад, годиться настій з ромашки, кмину та фенхелю. У суху посудину треба висипати по 5 грамів квітів ромашки, листя м’яти, плодів фенхелю та кмину, коренів валеріани. 10 грамів суміші залити склянкою окропу і настоювати на водяній бані 30 хвилин. Далі процідити, довести окропом до початкового об’єму, вживати по 100 мілілітрів двічі на день».

Зінаїда Опанасенко, м. Харків

Молоде весняне березове листя проти нервових розладів

При нервових розладах рекомендується приймати настій молодого весняного листя берези. 100 г листя подрібнити і залити 2 склянками теплої кип’яченої води. Настоювати 5-6 годин. Процідити, віджати в настій листя і після відстоювання перелити без осаду. Пити по 1/2 склянки 2-3 рази на день перед їдою.

З книги «Домашній лікарський порадник»

Як позбутися безсоння

Приготуйте відвар з кропу та валеріани. Подрібніть 2 чайні ложки насіння кропу і 10 г коренів валеріани. Залийте 1 склянкою води і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, перелийте в термос і залиште настоюваатися 24 години. Випийте весь настій перед сном, додавши 1-2 чайні ложки меду.

Денний сон є корисним

Врахуйте, що денний сон є корисним. Після обіду рекомендується трохи поспати, щоб не виходити надвір у саму спеку. Післяобідній сон компенсує дефіцит нічного сну.

Заспокійливий засіб при безсонні

Як заспокійливий засіб при безсонні застосовують 10-відсоткову спиртову настоянку коріння півонії – по 30-40 крапель 3 рази на день. Курс – 30 днів (викликає деяке підвищення кислотності шлункового соку). Для приготування настоянки можна використовувати також і листя півонії, але дія їх слабша.

З книги «Домашній лікарський порадник»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні