Вівторок, 22 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧому небезпечно самостійно лікувати наслідки авітамінозу

Чому небезпечно самостійно лікувати наслідки авітамінозу

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто з нас починає приймати вітаміни при будь-якому нездужання або просто у міжсезоння, вважаючи, що вони абсолютно нешкідливі. Однак така самостійність може завдати серйозної шкоди здоров'ю.

Найбільш негативні наслідки очікують на тих, хто приймає вітаміни A і D без рекомендації лікаря. Надлишок цих вітамінів може призвести до пошкодження печінки, погіршення стану шкіри та волосся.

Симптомами надмірного накопичення вітамінів в організмі також можуть бути судоми, біль у кістках, погіршення апетиту і втрата життєвого тонусу.

Якщо людина безконтрольно приймає вітамін С, то вже за два-три тижні може початися лущення шкіри, з’явитися сухість у роті, нудота, кишковий розлад, мігрені.

Спроби самолікування препаратами, що містять вітаміни групи В, можуть закінчитися болями в животі, нудотою, відчуттям оніміння в кінцівках, судомами і тахікардією.

Тому не намагайтеся самостійно приймати будь-які препарати, навіть «нешкідливі» вітаміни. У будь-якому разі необхідною є консультація лікаря, який підбере вам потрібне дозування.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні