Понеділок, 28 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яПозбутися болю: з чого робити компреси при шпорі п'яти

Позбутися болю: з чого робити компреси при шпорі п’яти

Этот материал также доступен на русском языке
Причиною гострого болю в п'яті або в ступні, яка посилюється вранці або після періоду спокою, може бути шпора п'яти. Це поширене захворювання, що вражає людей різного віку.

Шпори на п’яті – це кісткове розростання. Воно утворюється на нижній чи верхній поверхні п’яти. Цей наріст тисне на прилеглі тканини, викликає біль, дискомфорт і порушує функцію гомілковостопного суглоба.

Шпора поступово розвивається і проходить кілька стадій. Саме тоді хворобливий стан можна полегшити з допомогою різних компресів.

З чого робити компреси при шпорі п’яти?

1. При шпорах п’яти потрібно спочатку розпарити ноги в гарячій воді з невеликою кількістю соди, а потім прикласти шматочок чайного гриба або змочену в ньому марлю. Через 3 години марля висохне й її треба знову змочити і прикласти.

2. Компрес із прополісу: шматочок прополісу розм’якшують рукою. Накладають на шпору і роблять суху пов’язку на ніч. Процедуру повторювати щодня до покращення. Прополіс можна використовувати 3-4 рази.

3. Взяти флакон потрійного одеколону, 2 флакони аптечної валеріанки, 2 флакони йоду, 5 стручків гострого перцю. Все змішати і настоювати добу у пляшці темного кольору. Змащувати на ніч хворі місця і укутувати їх вовняною тканиною.

4. Прикладати до шпори у вигляді пластиру розжований волоський горіх.

5. Взяти в рівних частинах пшеничне борошно і мед, замісити до утворення кашкоподібної пасти. Ногу попередньо розпарити, після чого на область п’яти накласти медовий коржик. Курс – 14 днів.

З книги «Божа аптека»

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні