Яйця передусім цінуються за високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту.
Також у курячому яйці є всі незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку.
Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або круто?
Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання .
Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені некруто. Просто надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.
Також для легкозасвоюваної дієти краще їсти яйця некруто зварені.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити свіжість курячих яєць.