П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо станеться з організмом, якщо кожен день їсти буряк?

Що станеться з організмом, якщо кожен день їсти буряк?

Этот материал также доступен на русском языке
Буряк – це не тільки смачний борщ, але й безліч салатів, смачних страв, які є справжнім джерелом корисних речовин та вітамінів.

Що буде з нашим організмом, якщо їсти буряки щодня, чи не нашкодять вони здоров’ю?

Насамперед, варто відзначити, що буряк є низькокалорійним продуктом, який містить сахариди, пектини, бетаїн, органічні кислоти, вітамін С, марганець, бор, хром, кремній, рубідій та ванадій.

Є у буряках вітаміни групи В, залізо, йод, калій, кальцій та деякі інші мінерали. Корисні речовини, що входять до складу буряків, позитивно впливають на серцевий м’яз, кровоносні судини та шлунково-кишковий тракт.

Так, дослідники дійшли висновку, що щоденне вживання буряків покращує зір та роботу печінки, допомагає вивести з організму токсини, уповільнює процеси старіння, допомагає знизити зайву вагу та підвищує витривалість організму.

Звичайно, це зовсім не означає, що потрібно просто кілограмами їсти буряк, досить невеликої порції один раз на день або кілька днів. Також майте на увазі, що буряк може виступати в ролі проносного, особливо це стосується сирого коренеплоду та соку з нього.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні