Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаНовиниХто з переселенців залишиться без виплат: перевірте, чи не потрапили ви до...

Хто з переселенців залишиться без виплат: перевірте, чи не потрапили ви до списків

Этот материал также доступен на русском языке
Як дізнатися, чи не позбавили вас державної допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб. Потрібно періодично перевіряти списки.

Деякі внутрішньо переміщені особи, які отримують державну допомогу на проживання, можуть її втратити.

Про це розповів координатор спрямування юридичної допомоги БФ “Право на захист” Віталій Чорненький виданню “РБК-Україна”.

Раніше ми розповідали, хто може отримати одноразову державну допомогу у розмірі 2000 грн і 3000 грн.

За словами Чорненького, є дві основні причини, через які можуть позбавити виплат ВПО у розмірі 2000 гривень на місяць на дорослу людину та 3000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю:

  1. Територіальну громаду, де раніше мешкали переселенці, виключили зі списку територій, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані. Такий список періодично оновлюється Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Тому важливо стежити за оновленнями. Але є й винятки. Якщо громаду виключили зі списків, право на виплати залишається у ВПО, житло яких було зруйноване або непридатне до проживання. Але таким людям необхідно надати документальне підтвердження факту руйнування майна.
  2. На виплати не мають права внутрішньо переміщені особи, які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року. Виняток — якщо вони повторно перемістилися з тимчасово окупованої РФ території України, або з територій, на яких ведуться бойові дії після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Вас також можуть зацікавити новини:

Пенсію на банківську картку просто так не зарахують: Пенсійний фонд назвав вимоги

Чи будуть надбавки пенсіонерам 65+: до якого віку дають доплату до пенсії (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні