Надлишок натрію може стати причиною підвищення артеріального тиску, провокувати хвороби серця і навіть викликати інсульт.
Фахівці Американської кардіологічної асоціації рекомендують споживати не більше 2,3 грами натрію на день. А людям з високим кров’яним тиском або з серцево-судинними хвробами не перевищувати дозу у 1,5 грами.
Шість видів сирів із низьким вмістом натрію
Маскарпоне
М’який сир з ніжною текстурою ідеальний для десертів і солоних закусок.
Рікотта
Має аж дві переваги: невелика кількість натрію і значна порція кальцію.
Швейцарський
Вишуканий сир з характерним горіховим смаком і твердою текстурою. Підходить для бутербродів і салатів.
Вершковий сир
Кремоподібний сир, який вдало поєднується з іншими складниками. Тому кухарі використовують його у різних комбінаціях.
М’який козячий сир
Продукція з козячого молока містить менше натрію, ніж її аналоги з коров’ячого. А пікантний смак з цікавою ноткою робить козячий сир популярним серед гурманів.
Моцарелла
Універсальний сир, який може бути частиною багатьох страв. Чудово смакує у чистому вигляді, а також запеченому та плавленому.
Читайте також: