П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаНовиниЦя речовина може спричинити інсульт: кардіологи назвали сир, який не шкодить здоров'ю

Ця речовина може спричинити інсульт: кардіологи назвали сир, який не шкодить здоров’ю

Этот материал также доступен на русском языке
Сири містять амінокислоти, білок, кальцій і мінерали. Їхня кількість може бути різною та залежить від виду сиру. Учені звернули увагу на кількість натрію в продукті. Хоча цей мікроелемент є важливий для людського організму. Він регулює кислотно-лужний стан та водно-сольовий баланс, бере участь в передачі нервових імпульсів, але його надлишок може чинити негативну дію.

Надлишок натрію може стати причиною підвищення артеріального тиску, провокувати хвороби серця і навіть викликати інсульт.

Фахівці Американської кардіологічної асоціації рекомендують споживати не більше 2,3 грами натрію на день. А людям з високим кров’яним тиском або з серцево-судинними хвробами не перевищувати дозу у 1,5 грами.

Шість видів сирів із низьким вмістом натрію

Маскарпоне

М’який сир з ніжною текстурою ідеальний для десертів і солоних закусок.

Рікотта

Має аж дві переваги: невелика кількість натрію і значна порція кальцію.

Швейцарський

Вишуканий сир з характерним горіховим смаком і твердою текстурою. Підходить для бутербродів і салатів.

Вершковий сир

Кремоподібний сир, який вдало поєднується з іншими складниками. Тому кухарі використовують його у різних комбінаціях.

М’який козячий сир

Продукція з козячого молока містить менше натрію, ніж її аналоги з коров’ячого. А пікантний смак з цікавою ноткою робить козячий сир популярним серед гурманів.

Моцарелла

Універсальний сир, який може бути частиною багатьох страв. Чудово смакує у чистому вигляді, а також запеченому та плавленому.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні