П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
ГоловнаНовиниЯк довго в Україні буде аномально спекотна погода: синоптики зробили прогнози

Як довго в Україні буде аномально спекотна погода: синоптики зробили прогнози

Этот материал также доступен на русском языке
Українці знемагають від спеки – температура повітря сягає рекордних показників. Синоптики пояснили, чому так відбувається і чи варто чекати на похолодання найближчим часом.

За прогнозами синоптиків, протягом усього тижня в Україні триматиметься аномально спекотна погода. Стовпчики термометрів досягнуть майже абсолютних максимумів за всю історію спостережень.

Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Раніше ми розповідали, якою буде погода у четвер, 11 липня.

За його словами, максимальні денні показники першої декади липня можуть сягати +34…+39 °С. Причина такої погоди — синоптичний процес, що блокує, над районами Середньої та Верхньої Волги, пов’язаний з теплим висотним антициклоном. Циклон буде малорухливим і локалізується саме над Східною Європою, створюючи сприятливі умови для поступового прогріву і “застою” повітряної маси, що циркулює в його межах.

Аномально спекотна погода без опадів з максимальними показниками температури повітря місцями до +40 градусів протримається в Україні до середини липня. Це насамперед стосується центральних, південних та східних областей.

У північних та західних регіонах спека протримається трохи менше. А все завдяки більш динамічним процесам в атмосфері та переважанню циклонічної діяльності.

Зниження температури варто очікувати лише з другої половини липня завдяки послабленню блокуючого антициклону та активізації синоптичних процесів із заходу.

Тим не менш, і в цей час середньодобові показники температури перевищуватимуть кліматичну норму, а опади поширюватимуться нерівномірно територією. Вище норми випаде опадів у західних регіонах, біля норми – у північній та центральній частині країни, нижче за норму – у південних та східних регіонах. В окремі дні грозові зливи супроводжуватимуться шквалами до 17 – 23 м/с та градом.

Загалом протягом липня очікувані показники середньомісячної температури повітря в Україні перевищуватимуть багаторічну норму в середньому на 2,0 – 3,5 °С, насамперед у південних та східних регіонах.

У західних та північних областях середня температура за липень становитиме близько +21…+23 °С, у Карпатському регіоні – +17…+19 °С; у центральних, південних та східних областях – +24…+27°С.

Джерело: meteoprog.com

Вас також можуть зацікавити новини:

Деякі пенсіонери можуть збільшити розмір пенсійних виплат: як це зробити

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні