Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаНовиниСвята та народні прикмети 12 червня – чому цього дня категорично не...

Свята та народні прикмети 12 червня – чому цього дня категорично не можна позичати сіль

Этот материал также доступен на русском языке
12 червня в Україні відзначають День працівників фондового ринку,Всесвітній день боротьби з дитячою працею, День червоної троянди, Міжнародний день фалафелів. Вшановують пам'ять преподобного Онуфрія Великого. Іменини відзначають Андрій, Ганна, Арсен, Єфросинія, Іван, Онуфрій, Петро, ​​Степан.

12 червня – яке свято відзначають в Україні

12 червня в Україні відзначають День працівників фондового ринку. Свято започатковано указом президента у 2008 році. Це професійне свято експертів із фондових процесів, які допомагають побудувати здорову економіку, створити реальні ринкові умови, залучити інвестиції в національну економіку та покращити інвестиційний клімат.

Також 12 червня — Всесвітній день боротьби з дитячою працею. Цього дня 25 років тому було прийнято Конвенцію про заборону та негайні заходи щодо викорінення найгірших форм дитячої праці. День присвячений приверненню уваги до такої проблеми, як дитяча праця та необхідності викорінити її у будь-якій формі. За даними ООН, сьогодні 160 мільйонів дітей, як і раніше, зайняті у сфері дитячої праці. Це майже кожна десята дитина у світі. Найбільша кількість дітей, залучених до дитячої праці, проживають в Африці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (9 із 10 дітей).

Також 12 червня відзначається День червоної троянди. Він традиційно святкується у США та присвячений червоній троянді, як символу кохання. Цього дня прийнято дарувати червоні троянди тим, хто дорогий.

12 червня також відзначається Міжнародний день фалафелів — однієї з найпопулярніших “вуличних” страв близькосхідної кухні. Це невеликі кульки із подрібненого нуту чи інших бобових, обсмажені у фритюрі чи рідше запечені. Його батьківщиною вважається Єгипет — вважається, що його готували під час Великого посту для заміни м’яса. Фалафель зазвичай подають усередині пити (дріжджового коржика) або загорнутим у тонкий коржик, з кунжутною пастою тахіні або хумусом і овочевим салатом. Найкращий спосіб відсвяткувати День фалафеля — звісно ж, з’їсти цю страву.

12 червня – яке церковне свято 2024

12 червня вшановують пам’ять преподобного Онуфрія Великого — пустельника, який прожив на самоті в пустелі 60 років.

Він народився в Персії та виховувався у Фіваїдському монастирі. Почувши від старців про пустельників, захотів наслідувати їх і пішов у Фіваїдську пустелю (Єгипет). Ангел привів його до пустельника, який навчав його пустельного життя, а потім довів його до вказаного місця для подвигів і залишив одного. Біля печери, де він жив, виросла фінікова пальма і відкрилося джерело чистої води, завдяки чому преподобний не терпів голоду та спраги. Ангел же приносив йому хліб і причащав.

Про чудеса, що супроводжували його життя в пустелі, Онуфрій розповів преподобному Пафнутію, який відвідав його. Після цього Онуфрій помер, а Пафнутій отримав вказівку від ангела розповісти християнам про життя пустельників.

Існує православна традиція освячувати цвинтарні церкви на честь преподобного Онуфрія.

12 червня – що не можна сьогодні робити

12 червня, згідно з народними повір’ями, не рекомендується:

  • лягати спати до півночі — інакше задумані плани не здійсняться;
  • носити темний одяг — до смутку;
  • позичати сіль — злякаєте достаток;
  • ходити в ліс — може вкусити змія;
  • відмовляти у допомозі нужденним — можна накликати біду.

12 червня – що заведено робити цього дня

Це дуже вдалий день для риболовлі добре йти на рибалку — буде добрий улов. Також рекомендується приготувати юшку: якщо з білої риби – до білої смуги у житті, з червоної — до кохання. З останньою ложкою потрібно загадати бажання.

У День червоної троянди також заведено дарувати цю квітку дорогим серцю людям.

Згідно з місячним посівним календарем, 12 червня 2024 року — не надто сприятливий день для посіву овочів. Але в цей день можна садити ягідні чагарники, плодові дерева, горіхи та виноград, підстригати газон та живопліт, обрізати хворі гілки та зайві пагони, білити та прищеплювати дерева, підгортати картоплю, збирати полуницю та прянощі. Не рекомендується пересадка та підгодовування рослин, замочування насіння, розмноження рослин корінням.

12 червня – народні прикмети

Цього дня природа вказувала людям на те, якими будуть погода найближчим часом та врожай:

  • багато роси — на велику кількість дощів влітку;
  • хмари із західного боку — до граду;
  • ясна погода — на великий врожай;
  • пишні квіти на шипшині — до морозної та суворої зими;
  • спека з самого ранку — до спекотного літа.

12 червня – хто відзначає іменини сьогодні

Іменини у цей день за новим церковним календарем відзначають Андрій, Ганна, Арсен, Єфросинія, Іван, Онуфрій, Петро, ​​Степан.

Вас також можуть зацікавити новини:

Як пенсіонеру знайти роботу

Масштабна афера: усі пенсії після 2017 року нараховані неправильно (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні