Вівторок, 2 Липня, 2024
ГоловнаНовиниВночі окупанти завдали удару по військових об'єктах та критичній інфраструктурі – зведення...

Вночі окупанти завдали удару по військових об’єктах та критичній інфраструктурі – зведення на 30 травня

Этот материал также доступен на русском языке
Ворог продовжує атакувати Україну ракетами та "шахедами". На фронті напружена ситуація на кількох напрямках.

Обстріли України 30 травня 2024 року

У ніч на 30 травня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по військових об’єктах та критичній інфраструктурі України із застосуванням 8-ми зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Харківщині, 11 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл., РФ) та 32 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 з Приморсько-Ахтарська (РФ) та мису Чауда (Крим).

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Відбивали повітряний напад противника зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 7 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 32 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Хмельницької, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської, Херсонської, Київської та Вінницької областей.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, через падіння уламків в Дніпровському районі пошкоджені приватний будинок та лінія електропередач.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синжгубова, близько третьої години ночі відбувся ракетний обстріл по 2 локаціях у Харкові. Влучання у двоповерхову адміністративну будівлю КП внаслідок чого відбулась часткова руйнація з подальшим загорянням. Легкі ушкодження дістали 6 жінок та 1 чоловік.

О 2:24 ворог завдав ракетного удару по с. Мала Данилівка Харківського району. Два місця влучання ракет на території навчального закладу, внаслідок чого зруйновано будівлю кінно-спортивного клубу. Також частково зруйновано будівлю гуртожитку.

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. Окупанти намагаються використати перевагу в живій силі та авіапідтримку. З початку доби російські загарбники завдали по території України чотири ракетних із застосуванням чотирьох ракет та 43 авіаудари 69 КАБами, застосували 364 дрони-камікадзе. Здійснили 2683 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння. Найгарячішою з початку поточної доби залишається ситуація на Куп’янському і Покровському напрямках.

Оперативне зведення Генштабу на 30 травня 2024 року за напрямами

На Харківському напрямку відбулося сім бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито чотири атаки у районах села Липці і міста Вовчанськ. У останньому тривають бойові дії, також продовжується атака ворога біля села Стариця. Ситуація контрольована. 79 осіб склали втрати загарбників за поточну добу на цьому напрямку. Українські воїни знищили артсистему, 12 БпЛА, 10 автомобілів і одиницю спецтехніки. Крім того, за сьогодні уражено три склади з боєприпасами та вісім укриттів особового складу ворога.

На Куп’янському напрямку противник 13 разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Степова Новоселівка, Андріївка і Невське. Втрат позицій не допущено. На даний час продовжуються бої у чотирьох локаціях біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Дружелюбівки і Невського.

На Лиманському напрямку відбито п’ять спроб противника просунутися вперед у районах сіл Терни, Торське та в Серебрянському лісі. Тривають бої в районі Тернів. Противник успіху не має. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку протягом доби російські окупанти продовжили спроби вклинитися в нашу оборону з району населеного пункту Очеретине – відбито дев’ять атак, ще одна – триває. Також ідуть бої біля Сокола, Невельського та Новоселівки Першої. Загалом, на напрямку відбулося 23 бойових зіткнення. Наші захисники вживають активних заходів щодо стабілізації обстановки.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Вас також можуть зацікавити новини:

У червні деякі пенсіонери отримають доплату до 3250 гривень

Влада хоче зібрати з українців сотні мільярдів: які податки планують підвищити (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні