Багато сімей зберігають хліб у холодильнику, тому що вважають, що так він довше залишається свіжим. Однак, це зовсім не так. Зберігання хліба в холодильнику не тільки негативно позначається на його смакових якостях, але й може нашкодити здоров’ю.
Раніше ми розповідали, чому не можна пити гарячий чай.
Через низьку температуру в холодильнику хліб дуже швидко втрачає смакові якості та корисні властивості. І саме в умовах низьких температур хліб черствіє найшвидше.
Крім того, якщо у вас вдома холодильник без технології No Frost, хліб може запліснявіти. І вживання такого хліба може бути небезпечним для здоров’я.
Як правильно зберігати хліб
Після розпакування хліб найкраще покласти в лляний або бавовняний мішечок, а потім у хлібницю. Хлібниця найкраще захищає хліб від зайвої вологи, впливу світла та повітря. У ній хліб найдовше зберігає свіжість.
Як правильно вибрати хлібницю
Ринок пропонує велику кількість варіантів хлібниць всіх можливих форм та дизайнів з різних матеріалів. Однак краще вибрати хлібницю з вентиляційними отворами.
Важливо також, щоб легко відкривалася.
Варто звернути увагу й на матеріал виготовлення.
Хлібниці з нержавіючої сталі захистять хліб від бактерій – у них хліб не завітриться і не запліснявіє. Також вони не поглинають запахи з навколишнього середовища.
Дерев’яні хлібниці забезпечують оптимальні умови зберігання для хліба та легко вписуються практично у будь-який інтер’єр. Оскільки дерево – пористий матеріал, через який циркулює повітря, у такій хлібниці хліб не запліснявіє, а буде свіжим протягом 5-7 днів.
Можна придивитися і до пластикових хлібниць – їхня головна перевага в порівняно невеликій ціні.
Вас також можуть зацікавити новини:
Особам з інвалідністю виплатять грошову компенсацію: хто зможе отримати
Як реально збільшити пенсію: експерт радить кілька способів, що діють (відео)