Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеПрикрашаємо дім: гірлянди з ниток і новорічні букети

Прикрашаємо дім: гірлянди з ниток і новорічні букети

Этот материал также доступен на русском языке
Новий, 2022-й, рік уже на порозі. І настав час подумати про те, який вигляд матиме ваш дім у ці святкові дні. Пропонуємо кілька оригінальних ідей новорічних оздоб.

Новорічний вінок

Візьміть товстий дріт, новорічні кульки одного кольору (краще середнього розміру), стрічку для банта, гілочки сосни або ялинки та міцну нитку. Зігніть дріт у коло. Надягніть на нього кулі і закріпіть кінці, загнувши їх так, щоб вийшли гачки. Зверніть увагу: біля гачків кулі вішати не потрібно. На вільному місці (з обох боків від гачків) прикріпіть гілки ялини, обв’язавши їх ниткою. Потім під гачками зав’яжіть бант зі стрічки.

 

Таким новорічним вінком можна прикрасити вхідні двері.

Ялинковий букет

Візьміть ялинові гілочки, прозору вазу, мандарини (три штуки), дерев’яні шпажки або трубочки для напоїв та кілька квіток (можна сухоцвіт). Налийте у вазу води та покладіть у неї ялинкові кулі. Вставте між кулями ялинові гілки та квіти. Насадіть мандарини на трубочки або шпажки та вставте їх у вазу. Композицію також можна прикрасити яблуками та цукерками у блискучій обгортці. Новорічним букетом можна оздобити святковий стіл.

Гірлянда з ниток

Візьміть нитки різних відтінків та товщини, клей ПВА, крохмаль та гумові кулі (5-10 штук). Надуйте кулі різних розмірів і змажте їх олією. У миску налийте трохи води і розчиніть там півтори склянки клею та пів склянки крохмалю. Вмочіть нитки у розчин і намотайте на кожну кульку в довільному порядку. Що тонша нитка, то щільніше слід намотувати. Залиште сохнути, аж поки нитки затвердіють (можна скористатися феном). Коли вироби затвердіють, пробийте всередині кульки і обережно вийміть їх. Далі просуньте через ниткові кулі довгу нитку – так, щоб вийшла гірлянда. Вона буде гарна на вікні, стіні або над дверима. Також кулі можна причепити на ялинку або розкласти на столі та полицях, або зробити з них «ялинку».

Декоруємо шишки

 

Візьміть шишки та будь-яку білу фарбу. Налийте трохи фарби на тарілку і вмочіть у фарбу шишки. Зверху шишки також можна посипати блискітками або оздобити паєтками. Такими шишками прикрашають ялинку або новорічний стіл, з них також роблять гірлянди та квіткові композиції.

Новорічні побажання для гостей

Як декор святкового столу можна зробити картки з побажанням для гостей і розставити їх біля столового приладдя. Візьміть подарунковий папір із новорічним малюнком та кілька білих аркушів формату А4. Розріжте кожен аркуш білого паперу на чотири частини, з одного боку кожної картки наклейте святковий папір. З білого боку напишіть побажання, а з боку малюнка прикріпіть бантик із червоної, золотистої або срібної стрічки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні