За кількістю жиру в продукті та технологічним нормам буває:
Чим менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься так званої плазми масла. Вона складається із білків молока, води, молочного цукру (лактози), мінеральних солей, молочної кислоти та водорозчинних вітамінів.
Масло з вищим відсотком жиру є найдорожчим і вважається найбільш корисним. Цей продукт справді постачає в організм поживні речовини, калорії, жири, вітамінів А, К, Е, а також ненасичені жирні кислоти, які добре впливають на стан судин.
Але в маслі також багато і насичених жирів. Їхнє надмірне вживання може бути шкідливим. Наприклад, у 100 грамах масла жирністю 81% половина ваг припадає саме на насичені жири. А 50 грамів цієї речовини є подвійною добовою нормою для людського організму. А чим менша жирність масла, тим менше насичених жирів ми отримуємо.
Велика кількість тваринних насичених жирів є фактором ризику для розвитку серцево-судинних хвороб. Особливо це стосується людей старшого віку.
Тому лікарі радять розумно споживати масло, навіть найякісніші його види. Важливо також остерігатися підробок, інакше теоретично корисний продукт може зашкодити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Кожна господиня хоче, щоб під час прання рушники, білизна, одяг добре відпиралися. Іноді порошки та…
Цей сорт дає врожай навіть на бідному ґрунті. Найсмачніші та хрусткі огірки – дозрівають через…
15 січня очікується сніг у західних областях.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Раніше вважалося, що вершкове масло, сало і навіть курячі яйця підвищують рівень холестерину, тому треба…
У народі сильні традиції святкових та різдвяних ворожінь: цікаво зазирнути у майбутнє. Ворожіння, що відбуваються…