Четвер, 28 Листопада, 2024
ГоловнаНовиниЯк обрати найсолодші та найсмачніші мандарини: про це вам не розкажуть на...

Як обрати найсолодші та найсмачніші мандарини: про це вам не розкажуть на ринку

Этот материал также доступен на русском языке
В усьому різноманітті мандаринів легко розгубитися. Вони відрізняються ціною, розміром, кольором і навіть ароматом. Тож ми навчимо вас обирати справді солодкі мандарини, які не розчарують смаком. Існує кілька суттєвих ознак.

Солодкі сорти мандаринів

Сорт дуже впливає на смак мандаринів. Тому рекомендуємо уважно читати етикетки в магазині або уточнювати назву сорту у продавців на ринку. Однак варто пам’ятати, що навіть мандарини найкращих сортів можуть виявитися не такими смачними. Причиною може стати те, що рослини були вирощені в невідповідних умовах або якщо плоди зібрали невчасно.

Читайте також: Як можна використовувати шкірку від мандаринів: 4 чудові ідеї для розумних господинь

Клементин – дуже популярний гібрид мандарину та апельсина, створений в Алжирі на початку XX століття французьким селекціонером. Його плоди невеликого розміру дуже солодкі. Мають яскравий помаранчевий колір і трохи сплюснуту форму. Кісточок дуже мало або вони відсутні зовсім.

Муркотт – також гібрид. Для його виведення схрестили мандарин та медовий танжерин (також цитрусовий фрукт, дуже схожий на мандарин). Плоди солодкі, але містять чимало дрібних кісточок.

Уншіу – ще один популярний сорт смачних мандаринів. Ці рослини родом із Китаю, але можуть бути вирощені в інших країнах з відповідним кліматом. Плоди класичної кулястої форми, трохи плескаті і з досить бугристою помаранчевою шкіркою.

Важчі мандарини будуть смачнішими

Якщо сумніваєтеся, які вибрати мандарини, спробуйте їх зважити. Можна взяти до рук по одному плоду різних видів приблизно однакового розміру. Той, який буде важчим, має більше соку. Імовірність, що він смачніший, досить висока.

Обирайте яскраво-жовтогарячі плоди

Яскравий насичений помаранчевий колір мандаринів свідчить, що плоди дозріли. Тобто вони набрали максимум смаку, що передбачено їхнім сортом чи гібридом. У той час як жовтуваті або із зеленими плямами плоди свідчать про невчасне збирання врожаю. Мандарини просто не дозріли, тому, мабуть, матимуть кислий смак.

Читайте також: Мандарини – користь та шкода для здоров’я: що обов’язково потрібно знати кожному

Яскравий аромат – запорука гарного смаку

Іноді цитрусовий аромат мандарину поширюється на весь магазин. Він досить стійкий та приваблює покупців. Це означає, що плоди досить дозріли та будуть смачними. І навпаки: у незрілих мандаринів запах мінімальний чи практично відсутній.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні