Середа, 26 Червня, 2024
ГоловнаРізнеРослини проти подразнення шкіри: що допоможе позбутися сверблячки

Рослини проти подразнення шкіри: що допоможе позбутися сверблячки

Этот материал также доступен на русском языке
Свербіж шкіри - неприємне відчуття: часом хочеться здерти з себе шкіру. Як можна за допомогою рослин зняти роздратування, зменшити свербіж.

Що позбавить свербіння шкіри?

  • КОМПРЕСИ З ЛОПУХА

Взяти свіже листя лопуха великого і ошпарити його окропом. Потім укласти його у кілька шарів на хворе місце, накрити марлею, компресним папером або целофаном і добре утеплити. Також можна прикладати листя лопуха, змочене або розтерте в молоці.

  • НАСТІЙ ЧЕБРЕЦЮ

2 столові ложки подрібненої трави чебрецю заварити 200 мл окропу, настояти в теплому місці 1 годину і процідити. Використовувати зовнішньо для обмивання та примочок.

  • ВІДВАР ЗБОРУ

При шкірному свербінні взяти по 25 г коренів алтею лікарського, солодки голої і оману високого. 2 чайні ложки подрібненої суміші залити 400 мл холодної води і настояти 8 годин. Потім на слабкому вогні довести до кипіння і прокип’ятити 5 хвилин, процідити. Пити по 100 мл 3 рази на день перед їдою.

  • НАСТІЙ КАЛЕНДУЛИ

При свербінні шкіри на голові 50 г сухих подрібнених квіток календули лікарської (нагідки) залити 500 мл горілки. Настояти у темному місці 2 тижні й процідити. Змочити в настоянці ватку і втирати у шкіру голови. За кілька втирань свербіж відступить. Можна використовувати настоянку календули аптечного приготування.

  • ВІДВАР МАТИ-Й-МАЧУХИ

2 столові ложки подрібненого листя мати-й-мачухи (цар-зілля) залити 200 мл гарячої води, довести до кипіння і прокип’ятити 2-3 хвилини, настояти 1 годину і процідити. Використовувати як примочки при шкірному свербінні.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Раніше ми розповідали, як заспокоїти сильний свербіж на шкірі в домашніх умовах, а також чим може бути викликаний свербіж у людей похилого віку.

Порада

При герпесі змащуйте уражені місця соком чистотілу 2 рази на день. Змащування має бути подвійним. Після першого змащування потрібно почекати, доки сік висохне, одну-дві хвилини. Потім змастити те місце ще раз.

З книги «Божа аптека»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні