Середа, 12 Лютого, 2025
ГоловнаСпоживачЩо таке комбуча і в чому її популярність та користь

Що таке комбуча і в чому її популярність та користь

Этот материал также доступен на русском языке
У наше життя зненацька увірвалася новомодна комбуча, якій, до речі, вже майже 2000 років. Щоправда, ми знаємо, що все нове – це добре забуте старе. Так і з комбучею, бо це не що інше, як усім добре відомий з бабусиних часів чайний гриб.

Що таке комбуча?

Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.

Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему), що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.

Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.

Від банок до пляшок

Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.

Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.

Юлія Сущенко

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні