Для більш тривалого зберігання яблука можуть обробляти спеціальним воском, що перешкоджає проникненню бактерій і грибів. Тому перед вживанням плоди слід обов’язково ретельно мити. Ось кілька порад від професіоналів, як це робити правильно.
Раніше ми розповідали, що буде з організмом, якщо щодня їсти яблука.
Професор кафедри харчових наук канадського університету Доктор Кіт Уоррінер, на якого посилається видання Simple Recipes, переконує, що спеціальне воскове покриття яблук не є токсичним. Воно схвалене Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA) та Міністерством охорони здоров’я Канади. Проте недобросовісні ділки можуть застосовувати і певні фунгіциди для зберігання яблук. Ці речовини можуть зашкодити здоров’ю людей.
Окрім цього, на плодах завжди є певний шар бруду, який накопичувався протягом періоду вегетації, транспортування, зберігання. Навіть брудні руки продавців або покупців магазину, які о них торкалися, можуть залишати часточки бруду та бактерії, які варто змити.
Перший етап миття яблук передбачає їх замочування. Для цього обирайте велику чисту ємність, покладіть у неї плоди та залийте водою на 20-30 хвилин. Якщо відчуваєте певну маслянистість на шкірці яблук, її позбутися допоможе тепла вода.
Можна приготувати спрей для очищення яблук. До речі, він підійде й для інших фруктів і овочів. Для цього у пляшку налийте теплої води, додайте трохи соди і оцту. Розмішайте і розпиліть засіб на плоди. Додатково можна легко потерти м’якою щіткою. Потім ретельно виполощіть яблука під проточною водою.
Управлінням з контролю за продуктами і ліками США (FDA) не рекомендує мити фрукти і овочі з використанням мила або будь-яких інших мийних засобів. Адже пориста структура шкірки яблук та інших фруктів може поглинати ці засоби. Навіть ретельне полоскання від цього не вбереже. А вживання в їжу часточок мила може викликати щонайменше нудоту, а також сприяти розвитку або загостренню певних хвороб.
Якщо ви обираєте такий спосіб подачі яблук, то попередньо обов’язково їх ретельно помийте. Інакше бруд зі шкірки через ніж і руки обов’язково потрапить на м’якуш плоду.
Професор Уоррінер також застерігає від вживання серцевини яблука, особливо насіння.
«Не їжте насіння, але не тому, що у вас в животі виросте яблуня, а тому, що воно може містити сліди ціаніду», – зауважує він.
Насіння яблук, кісточки плодів мигдалю, сливи, абрикоси, персика справді містять невелику кількість ціаніду. Але його шкода може бути відчутної тільки при вживанні великих доз насіння.
Читайте також:
Чи буде в суботу тепло чи готуватись до дощів? Що кажуть синоптики.
Чи буде геомагнітна активність підвищена цього вікенду? Які прогнози роблять експерти?
Хочете отримати рекордний урожай озимого часнику? Потрібно внести дуже просте, але ефективне підживлення в жовтні.
Що якщо замість картоплі використовувати для драників гарбуз? Вийдуть шалено смачні оладки!
Визначення "літня людина" — досить широке і включає кілька критеріїв.
Українцям хочуть виплачувати нову соціальну допомогу. Мінсоцполітики підготувало відповідну ухвалу.