Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЧому не всі пенсіонери віком від 70 років отримують щомісячну надбавку?

Чому не всі пенсіонери віком від 70 років отримують щомісячну надбавку?

Этот материал также доступен на русском языке
Пенсіонерам, які досягли 70 років, додатково встановлюється щомісячна доплата у сумі 300 гривень. Але чому ці виплати отримують не всі пенсіонери віком від 70 років?

Насамперед варто зазначити, що якщо розмір пенсії перевищує 10340 гривень, то вікова надбавка не сплачується.

Щомісяця, перед початком нарахування, проводяться всі перерахунки пенсій на наступний виплатний період, зокрема у зв’язку із встановленням щомісячної доплати до пенсії у розмірі 300 гривень пенсіонерам, які досягли 70 років, розповіли у Пенсійному фонді України.

Виплатний період триває з 4 по 25 число кожного місяця.

Відповідно, наприклад, якщо пенсіонер 22 липня зустрів свій 70-й день народження, цього місяця він має отримати пенсійну виплату з урахуванням компенсації, встановленої з дати досягнення віку 70 років, оскільки відомості на виплату пенсії наступного місяця готуються заздалегідь. А ось уже наступного місяця пенсіонер отримає усі 300 гривень доплати.

Тому, якщо ваша пенсія менша за 10340 гривень і вам виповнилося 70 років, то надбавку у сумі 300 гривень ви обов’язково отримуватимете. Просто в перший місяць після досягнення 70-річчя ця доплата сплачується з числа, коли ви відзначили свій ювілей.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні