П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниНа пенсіонерів чекає ще одна індексація пенсій: стало відомо кому перерахують виплати...

На пенсіонерів чекає ще одна індексація пенсій: стало відомо кому перерахують виплати в липні

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, в Україні з 1 березня та з 1 квітня було підвищено пенсійні виплати. Але в уряді вирішили на цьому не зупинятися та провести індексацію пенсій ще й у липні.

Кому перерахують пенсії у липні?

В Україні з 1 липня перерахують пенсії тим, хто вийшов на заслужений відпочинок за спеціальними законами. Йдеться про журналістів, чиновників, учених тощо.

Раніше ми розповідали, що деякі українці отримають солідну доплату до пенсії у серпні – що відомо.

Нагадаємо, що у березні під час індексації пенсії було підвищено на 19,7%. Мінімальна доплата становила 100 гривень, а максимальна – 1500 гривень. А ось середній розмір підвищення пенсії становив близько 600 гривень.

Щодо липневого перерахунку пенсій, то розмір надбавки для кожного українця буде індивідуальним. Комусь пенсії можуть підвищити на 100 грн, іншим – на 1000 грн.

Так, якщо зараз ви отримуєте не менше ніж 5000 гривень пенсії, то можна розраховувати на доплату майже 1000 гривень. Але знову ж таки розмір доплати буде індивідуальним.

Головна умова – це вихід на пенсію за спеціальним законом.

Які пенсії отримують в Україні?

До 2 тис грн пенсії отримують 0,63% одержувачів, від 3 до 4 тис грн щомісяця – 21,33%, від 4 до 5 тис грн – 15,21%, від 5 до 10 тис грн – 23,15%.

Більшості українців пенсію призначили за віком, таких 73,01%, за інвалідністю – 14,1%. У зв’язку із втратою годувальника пенсію одержують 6% пенсіонерів, за вислугу років – 5,3%.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні