Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді пропонують утримувати із зарплат українців 7-10% на пенсію

В уряді пропонують утримувати із зарплат українців 7-10% на пенсію

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні намагаються запровадити накопичувальну пенсію, оскільки без неї найближчим часом не буде коштів на виплати пенсіонерам. Але в уряді не можуть визначитись із точним розміром відрахувань із зарплат українців.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що середні внески на накопичувальне пенсійне забезпечення мають бути не менше ніж 7-10% від зарплати для забезпечення гідної пенсії.

Наразі відомо, що на першому етапі впровадження накопичувального рівня пенсійної системи внески становитимуть до 3% – їх сплачуватиме роботодавець та співфінансуватиме держава. Однак цього недостатньо для забезпечення гідної пенсії.

Тому і сам працівник має долучатися до цієї системи та самостійно збільшувати такі внески.

«Середній внесок, який би покривав усі необхідні витрати, та зберігав кошти в їхньому еквіваленті для людини — це не менше 7–10 % сплати.

Сьогодні ми плануємо до 3%. Це трохи замало. Очевидно, що сам працівник повинен своїми коштами долучатися, щоб його внесок був оптимальним і потім із цього можна було отримати вигоду», — наголосила чиновниця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Мінсоцполітики повідомили, скільки мають отримувати українці після підвищення пенсії.

Джерело: social

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні