Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Кабміні ухвалили важливе рішення: українцям виплачуватимуть пенсію навіть за відсутності стажу

У Кабміні ухвалили важливе рішення: українцям виплачуватимуть пенсію навіть за відсутності стажу

Этот материал также доступен на русском языке
Усі ми знаємо, що для отримання пенсії потрібно мати необхідну кількість стажу. Але деяким українцям пенсії виплачуватимуть незалежно від наявності страхового стажу.

Такі нововведення торкнуться членів сімей українців, які зникли безвісти, про це розповіли у прес-службі Мінреінтеграції.

У міністерстві повідомили, що в Україні було вирішено питання із соціальною допомогою родичам загиблих військовослужбовців, а також тих, хто перебуває в полоні. Проте велика категорія громадян не отримувала належної соціальної підтримки. Це стосується родичів зниклих безвісти.

На жаль, війна принесла в Україну горе та страждання не лише сім’ям загиблих, а й тим, хто не знає, де перебувають їхні рідні та що з ними сталося. У більшості випадків цих людей також, на жаль, немає в живих, проте поки їхній посмертний статус не підтверджений, вони вважаються зниклими безвісти.

Влада прийняла рішення подбати про те, щоб їхні рідні бодай менше відчували фінансовий дискомфорт від втрати годувальника.

В Україні планують створити Єдиний реєстр осіб, які зникли безвісти за особливих обставин. Зокрема, до реєстру вноситимуть дані як цивільних, так і військових. Тобто з моменту внесення людини до цього реєстру її родичам призначатимуть пенсію.

У міністерстві зазначили, що такі соціальні виплати сім’ям, які втратили годувальника, отримуватимуть незалежно від того, чи був страховий (пенсійний) стаж у зниклої особи.

При цьому кошти нараховуватимуться за весь час, за який зберігатиметься правовий статус зниклої особи.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому перерахують пенсії у квітні.

Джерело: biz.today

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні