П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниПідвищення пенсійного віку для українців – у Мінсоцполітики зробили важливу заяву

Підвищення пенсійного віку для українців – у Мінсоцполітики зробили важливу заяву

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьох українців цікавить питання, чи не збирається уряд підвищувати пенсійний вік, оскільки це сталося, наприклад, у Франції, де вже не один тиждень продовжуються протести громадян, які виступають проти підвищення пенсійного віку.

Наразі в Україні щороку до 2028 року збільшуються вимоги до стажу. Так, у 2023 році, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати понад 30 років стажу, у 2024 році вже знадобиться від 31 року.

Чого чекати українцям далі, розповіла в ефірі Єдиних новин перша заступниця міністра соцполітики Дарія Марчак. Вона заспокоїла громадян України. Уряд не розглядає підвищення пенсійного віку. Також Марчак повідомила про індексацію пенсій з 1 квітня та 1 липня.

«Ні, це питання (зростання пенсійного віку, – Ред.) не розглядається. Власне індексація не має ризиків, вона вже відбулася як факт. 1 квітня відбудеться щорічний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів, а з 1 липня будуть індексовані пенсії для тих осіб, які були державними службовцями або співробітниками місцевих органів влади, науковцями та для деяких інших категорій громадян», – сказала вона.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи можуть українців позбавити пенсії через виплати за кордоном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні