П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПогана новина для майбутніх пенсіонерів: стало відомо, хто не зможе вийти на...

Погана новина для майбутніх пенсіонерів: стало відомо, хто не зможе вийти на пенсію

Этот материал также доступен на русском языке
Вийти на пенсію у 60 років із 2025 року зможуть не всі українці. І головна проблема – відсутність необхідного страхового стажу.

Нині середній стаж, з яким українці виходять на заслужений відпочинок, становить 32 роки, при цьому вже за два роки українці, які мають менше 32 років стажу, не зможуть вчасно виходити на пенсію. Бо у 2025 році потрібно буде мати від 32 років офіційного стажу роботи.

До 2028 року вимоги до стажу становитимуть 35 років. У 2023 році потрібно мати 30 років стажу, а з 2024 року вже 31 рік. Вимоги щорічно зростають на 12 місяців.

Ті, хто не зможе виконати вимогу, мають працювати до 63 чи 65 років.

Як дізнатися, чи зможе українець вчасно вийти на пенсію?

Перевірити інформацію про стаж можна на порталі Пенсійного фонду. Потім слід порахувати, скільки стажу ви встигнете заробити до 60 років. Для пенсії у 65 років необхідно мати не менше ніж 15 років стажу.

Варто нагадати, що українці, які офіційно не працюють, можуть добровільно сплачувати внески до Пенсійного фонду (зараз їх розмір становить 1474 грн). Тоді їм враховуватимуть стаж. Якщо ви вже досягли 60-річчя і досі немає необхідного стажу, то за кожен місяць стажу доведеться заплатити 2948 грн.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому підвищать пенсії у березні.

Джерело: Обозреватель

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні