П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінфіні відповіли, чи варто пенсіонерам розраховувати на індексацію пенсій у 2023...

У Мінфіні відповіли, чи варто пенсіонерам розраховувати на індексацію пенсій у 2023 році

Этот материал также доступен на русском языке
Через воєнний стан в Україні на 2023 рік заморожено прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, але чи варто чекати пенсіонерам індексації, яку проводять у березні?

Про це в інтерв’ю РБК- Україна розповів міністр фінансів Сергій Марченко.

“Найменш захищені категорії на сьогоднішній день – це пенсіонери. І держава шукатиме способи підтримки пенсіонерів”, – сказав він.

Щодо зарплат бюджетників, то, за словами міністра, питання про справедливість та відновлення здатності бюджетників отримувати гідні заробітні плати слід обговорювати вже після перемоги у війні.

“Наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть призвести лише до знецінення гривні, девальвації, інфляції та, відповідно, зменшення купівельної спроможності цієї ж гривні”, – сказав Марченко.

Раніше у Мінсоцполітики вже розповідали, що пенсії у березні проіндексують з урахуванням зростання інфляційних процесів, і у проекті бюджету наступного року витрати на це закладено. За попередньою інформацією, березневий перерахунок пройде з урахуванням показника 4,5%.

Якщо порівнювати цей відсоток із відсотком інфляції, то підвищення для багатьох пенсіонерів пройде практично непомітно. Його відчують лише ті, хто одержує високі пенсії.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати страховий стаж під час тимчасового припинення трудового договору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні