Неділя, 7 Липня, 2024
ГоловнаНовиниНа яку пенсію можна розраховувати при мінімальній зарплаті: названо розмір

На яку пенсію можна розраховувати при мінімальній зарплаті: названо розмір

Этот материал также доступен на русском языке
На пенсію українці можуть розраховувати лише в разі сплати щомісячного мінімального страхового внеску, який розраховується виходячи із мінімальної зарплати. Скільки у такому разі отримуватиме пенсіонер.

Необхідними умовами для виходу на пенсію є наявність достатньої кількості стажу та оплата хоча б мінімального щомісячного страхового внеску. За необхідного стажу в 35 років та мінімальної зарплати майбутній пенсіонер сьогодні може розраховувати лише на 2457 гривень пенсійних виплат.

Раніше ми розповідали, що виплачуватимуть пенсії в Україні по-новому.

Розрахунок здійснено з урахуванням мінімальної зарплати у розмірі 8000 гривень. Окрім стажу та розміру зарплати людини при розрахунку пенсії також враховується середня зарплата по країні за три роки до виходу на пенсію.

У середньому людина може розраховувати на пенсію у розмірі близько 30% від звичної заробітної плати. Але іноді розмір пенсії може бути меншим.

Пенсії в Україні вважаються одними з найнижчих у Європі — так більшість європейців можуть розраховувати на пенсію у розмірі 40% від звичної заробітної плати.

Перспектива підвищення пенсії в Україні

Для підвищення розміру пенсії майбутніх пенсіонерів в Україні планують запровадити другий, а згодом і третій рівень системи пенсійного забезпечення. Йдеться про накопичувальну систему та недержавну систему пенсійного забезпечення. У першому випадку із зарплати людини обов’язково вилучатиметься певна сума на майбутню пенсію. Також таку суму сплачуватиме роботодавець. Недержавна система передбачає добровільні внески у будь-якому розмірі до недержавного пенсійного фонду.

Джерело: OBOZ.UA

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінімальну зарплату та прожитковий мінімум хочуть «заморозити»: що буде з пенсіями та соцвиплатами

Пенсійний фонд зменшує пенсії без відома пенсіонерів: чому розмір пенсії «скаче» (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні