Четвер, 27 Червня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонери з маленькими виплатами отримуватимуть надбавки до кінця року — хто потрапив...

Пенсіонери з маленькими виплатами отримуватимуть надбавки до кінця року — хто потрапив до списків

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві соціальної політики оголосили про нарахування доплат до пенсій для деяких пенсіонерів. Кому можна розраховувати на додаткові гроші.

До кінця 2024 року пенсіонерам із мізерними пенсіями, які проживають у зоні бойових дій, виплачуватимуть надбавки до виплат. Відповідну програму за підтримки Світової продовольчої програми ООН продовжили.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Раніше ми розповідали, що виплата пенсій в Україні здійснюватиметься по-новому.

Як повідомили у міністерстві, міжнародні донори вирішили продовжити програму підтримки найбільш незахищених верств населення. Відповідна програма діяла із серпня 2023 року. Завдяки їй за десять місяців понад 421 тисяча пенсіонерів отримали доплати до пенсій на загальну суму в понад 1,68 млрд гривень.

Хто отримуватиме надбавку до пенсії

Надбавка до пенсії передбачена для пенсіонерів, які проживають у зоні активних або можливих бойових дій, згідно зі списками Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, та отримують менше ніж 3250 гривень.

Обов’язковою умовою отримання надбавки є неотримання виплат від будь-яких міжнародних організацій або державної допомоги для внутрішньо переміщених осіб з 1 березня 2023 року.

Як отримати додаткові виплати

Для отримання надбавки до пенсії нікуди звертатись не потрібно — виплати нараховуються автоматично на підставі інформації з бази Пенсійного фонду України.

Пенсіонер отримає доплату разом з пенсією — на банківську картку чи через Укрпошту. Розмір виплати становить різницю між розміром пенсії отримувача та 3250 гривнями.

Вас також можуть зацікавити новини:

2361 гривня замість пенсії: кому з українців доведеться отримувати мізерні виплати

Держава допоможе українцям поставити сонячні панелі: що пропонує уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні