П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі надбавки за віком отримують пенсіонери – відповіді з Гарячої лінії Пенсійного...

Які надбавки за віком отримують пенсіонери – відповіді з Гарячої лінії Пенсійного фонду

Этот материал также доступен на русском языке
Про розміри надбавок до пенсій тим, кому виповнилось понад 70 років відповіли представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

“Гаряча лінія” для ВПО відбулась за участю Олени Болжеларської, начальника управління обслуговування громадян та Анжели Немеш, заступника начальника управління з питань виплат.

– Два роки проживаю у Дніпропетровській області, переселенка. Нещодавно мені виповнилось 80. Обіцяли 570 грн надбавки. В якій сумі дається надбавка до пенсії тим, кому виповнилось 70 і більше років?

– Відповідно до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів України (КМУ) від 24 лютого 2023 року № 168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році”, передбачено з 1 березня 2023 року проіндексований розмір щомісячної компенсаційної виплати особам, яким виповнилося:

  • 70 років до досягнення 75-річного віку – у розмірі до 300 грн;
  • 75 років до досягнення 80-річного віку – у розмірі до 456 грн;
  • 80 років і більше – у розмірі до 570 грн.

– Мені більше 70 років. Проживаю у Вінницькій області. Не отримую 300 гривень надбавки до пенсії. У чому може бути причина?

– Відповідно до пункту 8 постанови КМУ №168 “Про індексацію пенсійних і страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2023 році від 24 лютого 2023 року, передбачено з 1 березня 2023 року проіндексований розмір щомісячної компенсаційної виплати особам, яким виповнилося 70 років до досягнення 75-річного віку, у розмірі до 300 гривень.

З даним питанням ви можете звернутись до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду і отримати роз’яснення або зайти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг за посиланням portal.pfu.gov.ua і подивитись складові Вашої пенсії.

Також можна з’ясувати інформацію за номером контакт-центру Пенсійного фонду у Вінницькій області: 0 800 219 108.

Нещодавно це питання також детально роз’яснював експерт Сергій Коробкін на нашому Youtube-каналі

Як відрізняються пенсії працюючих та непрацюючих пенсіонерів: хто отримує більше і чому

Багато пенсіонерів не отримають підвищення виплат із початку 2024 року – у чому причина

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні