Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 28 січня

Що відбувається на фронті – оперативна інформація Генштабу на ранок 28 січня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася триста тридцять дев'ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Минулої доби російські окупанти завдали 10 ракетних, один з них по цивільній інфраструктурі Запоріжжя, і 26 авіаційних ударів, здійснили 81 обстріл із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах у місті Очакові. Є поранені та загиблі серед мирного населення.

За минулі дні підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Червона Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Дружба, Водяни, Мар’їнка, Перемога, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з мінометів райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Рожковичі та Бачевськ – Сумської.

На Слобожанському напрямі противник не припиняє обстрілу населених пунктів упродовж лінії зіткнення. Вогневої поразки зазнали райони понад тридцяти населених пунктів, у тому числі: Гур’єв Козачок, Червоне, Стариця, Охрімівка, Варварівка, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Куп’янськ Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник завдав вогневого впливу районам понад 25 населених пунктів. Зокрема, це Іванівка, Кислівка, Крохмальне та Берестове Харківської області та Новоселівське, Макіївка, Червонопопівка та Діброва на Луганщині.

На Бахмутському напрямку вогневої поразки зазнали райони понад 40 населених пунктів. Серед них – Спірне, Верхньокам’яне, Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Бахмут, Годинник Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Дружба, Північне, Залізне та Торецьк у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Веселе, Водяни, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

На Новопавлівському напрямку противник знову обстріляв Богоявленку, Вугледар та Золоту Ниву.

На Запорізькому напрямку постраждали, зокрема, Залізне, Іллінка, Времівка та Новополь на Донеччині, а також Ольговське, Полтавка, Малинівка, Червоне, Гуляйполі, Староукраїнка, Чарівне, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка. Загалом понад 30 населених пунктів.

На Херсонському напрямку обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали районів населених пунктів Золота Балка, Гаврилівка, Дудчани, Червоний Маяк, Монастирське, Томарине, Бургунка, Тягинка, Комішані.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника та удару по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, наші воїни знищили літак Су-25, вертоліт Мі-8 та 2 БпЛА типу “Суперкам”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО противника та 5 районів зосередження його живої сили.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні