Ключові тези:
Майже в кожній європейській кухні існує свій варіант макаронної запіканки. У Чехії це šunkofleky — традиційна домашня страва з макаронів і копченої грудинки, до якої часто додають зелений горошок.
Запіканку заливають сумішшю молока та яєць, щедро присипають сиром і запікають до золотистої скоринки. Подавати її прийнято з солоними огірками — саме вони врівноважують насичений смак.
Розповідаємо, як її приготувати.
Раніше ми повідомляли, як приготувати смачну новорічну закуску з крекерів і сиру.
Щоб приготувати šunkofleky вам знадобляться такі продукти:
Духовку розігрівають до 170 градусів. Цибулю дрібно нарізають і обсмажують на вершковому маслі до м’якості. Копчену грудинку ріжуть кубиками та додають до цибулі, трохи підрум’янюючи.
Макарони відварюють у підсоленій воді до готовності, після чого промивають холодною водою. В окремій мисці змішують молоко, яйця, сіль і перець. Сир натирають на тертці.
Макарони перекладають у форму для запікання, додають цибулю з грудинкою, зелений горошок і більшу частину сиру, ретельно перемішують. Потім заливають молочно-яєчною сумішшю, посипають подрібненою петрушкою та рештою сиру. Запікають 20–25 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Читайте також:
Кінець грудня налаштовує на тишу, ясність і внутрішню рівновагу. Події цього тижня підкажуть, від чого…
Українські селекціонери створили сорти салатів, які стабільно дають гарний урожай у різних кліматичних зонах країни.…
Оренда житла в Україні інколи супроводжується суперечками щодо комунальних платежів. Юристи радять заздалегідь визначити, хто…
Питання спадкування для українців за кордоном викликає багато запитань, особливо у тих, хто покинув країну…
Пенсійний фонд України відзначає 35 років роботи на тлі оновленої статистики щодо виплат. Оприлюднені дані…
Українці наприкінці року помітили несподівану зміну цін на м’ясо — курятина, яка останні кілька місяців…