Запечена свинина у гірчиці — це ідеальний варіант для святкового столу та повсякденних обідів. Маринад із гірчиці та меду робить м’ясо ніжним, ароматним і соковитим, а корочка виходить апетитною та золотистою.
Раніше ми розповідали про три найсмачніших страви до посту.
Інгредієнти
- свинина – 1 кілограм (одним шматком),
- олія – 2 столові ложки,
- гірчиця – 50 грамів,
- часник – 2-3 зубчики,
- мед – 1 чайна ложка,
- сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Готуємо маринад: з’єднати у глибокій мисці олію, сіль, перець, гірчицю та мед, добре перемішати.
- М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками.
- Ножем зробити перехресні надрізи глибиною 1 сантиметр, щоб маринад потрапив углиб.
- Часник порізати на дрібні пластинки, кожну вставити у надрізи у м’ясі.
- Добре змастити м’ясо маринадом, загорнути у фольгу, залишити на 2 години, а краще – на ніч.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 1 години, за 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб утворилася скоринка.
Читайте також:









