Соковита свинина у маринаді – м’ясо просто тане у роті: ідеальний рецепт на Різдво та Новий рік

Этот материал также доступен на русском языке

Свинина
Маринадів для м'яса існує безліч. Пропонуємо вам простий та економний варіант – маринад із гірчицею, при використанні якого м’ясо виходить дуже смачним і соковитим. Цей вид маринаду підійде також для м'яса птиці, але його необхідно маринувати довше.

Запечена свинина у гірчиці — це ідеальний варіант для святкового столу та повсякденних обідів. Маринад із гірчиці та меду робить м’ясо ніжним, ароматним і соковитим, а корочка виходить апетитною та золотистою.

Раніше ми розповідали про три найсмачніших страви до посту.

Інгредієнти

  • свинина – 1 кілограм (одним шматком),
  • олія – 2 столові ложки,
  • гірчиця – 50 грамів,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • мед – 1 чайна ложка,
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування

  1. Готуємо маринад: з’єднати у глибокій мисці олію, сіль, перець, гірчицю та мед, добре перемішати.
  2. М’ясо помити, обсушити паперовими рушниками.
  3. Ножем зробити перехресні надрізи глибиною 1 сантиметр, щоб маринад потрапив углиб.
  4. Часник порізати на дрібні пластинки, кожну вставити у надрізи у м’ясі.
  5. Добре змастити м’ясо маринадом, загорнути у фольгу, залишити на 2 години, а краще – на ніч.
  6. Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати протягом 1 години, за 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб утворилася скоринка.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?