Ключові тези:
Часом, зірвавши обгортку з шоколаду, виявляється, що він неапетитний білий наліт. Розповідаємо, що це таке та чи можна їсти такий шоколад.
Як розповіла професійна шоколатьє Енн Вольф для видання martha stewart, побачивши білий наліт на шоколаді, хвилюватися не варто.
Раніше ми розповідали, що корисніше пити зранку: чай чи каву.
І хоча професійні шоколатьє називають такий шоколад “цвілим”, це не означає, що його не можна вживати. Такий шоколад не зіпсувався – він просто зберігався не при тій температурі, що потрібно.
Втім, як запевняє Енн Вольф, шоколад з білим нальотом цілком можна вживати.
Під час виготовлення шоколад темперують – це процес ретельного нагрівання, охолодження та перемішування шоколаду, аби його жирові кристали вирівнялися належним чином.
Якщо зробити процедуру правильно, шоколад отримує глянцевий блиск, чіткий “тріск” при ламанні та текстуру, яка залишається твердою та гладкою при кімнатній температурі.
Втім, якщо шоколад довго знаходився при неправильній температурі під час перевезення чи зберігання, а особливо якщо вона коливалася, шоколад виходить зі стабільного стану, що спричиняє вихід кристалів жиру або ж кристалізацію цукру і його вихід на поверхню. У результаті й з’являється наліт білого кольору, жирний на дотик.
Але переживати не слід – білий наліт жодним чином не вливає на безпеку чи смак продукту. Тож спокійно вживайте такий шоколад.
Вас також можуть зацікавити новини:
Посилення правил ідентифікації для пенсіонерів стало приводом для хвилі нових шахрайських схем — злочинці маскуються…
В Україні зростає потреба у модернізації пенсійної системи, адже експерти прогнозують збільшення дефіциту Пенсійного фонду.…
Коли раніше регулярні державні виплати раптом перестають надходити — це стає серйозною проблемою, особливо для…
Сучасна картка чіпа - це не просто пластиковий носій даних. Вона поєднує функції ідентифікації, безпеки…
Більшість людей використовує майже вдвічі більше прального порошку, ніж потрібно. Це призводить не тільки до…
Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…