Фото: freepik
Ключові тези:
Сезон консервації триває, тому сіль – це те, що потрібно в домі. Втім, далеко не вся сіль є якісною, через що консервація може втратити смак, овочі – стати нехрумкими, а кришки на банках частіше “вибухатимуть”. Розповідаємо, як цього уникнути й розпізнати неякісну сіль.
Як розповів журналіст Костянтин Грубич в ефірі “Сніданку з 1+1”, сіль може містити залишки нафтопродуктів через порушення технології видобутку, зберігання або транспортування. Це погіршує її якість. Втім, виявити домішки можна в домашніх умовах.
Раніше ми розповідали, в якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту, інакше стане несмачною й навіть шкідливою.
Щоб перевірити сіль на якість в домашніх умовах, потрібно зробити одну просту дію – розчинити її у воді. Ця проста дія дозволить побачити і осад, а також олійні плями, якщо є залишки нафтопродуктів.
Для проведення такого тесту на якість у пів склянки води потрібно додати одну – півтора ложки солі й перемішати. Якщо під час перемішування у склянці буде видно домішки, над сіллю треба попрацювати, перш ніж додавати її у страви. Така сіль потребує розчинення та фільтрації.
Сіль з домішками не може серйозно нашкодити здоров’ю, але зіпсувати консервацію – легко. Йдеться насамперед про сіль з фероціанідом калію (Е536).
Така добавка порушує процеси ферментації, які, своєю чергою, призводять до того, що:
Читайте також:
Новий рік – це не просто дата в календарі, а рідкісний вечір, коли можна дозволити…
Мандарини їдять без шкірки, тому багато людей не переймаються питанням, чи треба їх мити. Зняли…
В українських домогосподарствах зростає ризик отримання великих штрафів за порушення правил користування природним газом. Оператори…
Який Новий рік без подарунків? Волонтерський центр "Гостинна хата" видає новорічні подарунки дітям. Розповідаємо, як…
Уже майже два роки українці отримують окрему платіжку за нову комунальну послугу — технічне обслуговування…
З січня 2026 року в Україні збільшується розмір прожиткового мінімуму, а це значить, що пенсії…