Як розпізнати справжнє масло: три головні ознаки, які допоможуть зробити правильний вибір

Этот материал также доступен на русском языке

масло
Фото: freepik
Визначити якісне вершкове масло можна самостійно — достатньо звернути увагу лише на три головні ознаки.

Ключові тези:

  • Якісне вершкове масло має містити лише вершки, мати жирність не менше 82,5% і виготовлятися за ДСТУ 4399:2005.
  • Якщо у складі є рослинні жири, ароматизатори чи консервант — це не справжнє масло, а спред або суміш.

Масло є частиною щоденного раціону багатьох українців. Втім, не всі вміють обрати дійсно якісний продукт. Кулінарна блогерка Олена Карпюк на своїй сторінці в соцмережі Instagram розповіла, на що саме варто звернути увагу для вибору хорошого масла.

Раніше ми розповідали, чим корисний і небезпечний цикорій.

Три ознаки, які вказують на якість масла

  1. Склад. При виборі масла насамперед варто звернути на склад продукту. По-справжньому якісне масло має містити лише один інгредієнт – вершки або пастеризовані вершки. А от цих чотирьох інгредієнтів варто уникати:
  • рослинних жирів (пальмової, кокосової та соєвої олій);
  • консервантів;
  • ароматизаторів;
  • емульгаторів.

2. Жирність. Якісне масло повинно мати не менше як 82,5% жирності. Якщо жирність нижча (наприклад, 72,5%) – це масляна суміш або спред.

3. Вказування Державного стандарту України (ДСТУ). На якісному маслі обов’язково має бути вказаний ДСТУ — стандарт продукту, розроблений відповідно до чинного законодавства України. В Україні справжнє масло виготовляють за ДСТУ 4399:2005 — він і гарантує високу якість продукту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?