Ці страви з гарбуза не лише прикрасять ваше осіннє меню, а й наповнять організм вітамінами та корисними мікроелементами.
Вам буде цікаво: Гарбуз, айва або журавлина: що додати в шарлотку восени
Для 50 г кускус: додайте 5 ст. л. молока, 2-2,5 ст. л. гарбузового пюре, 20-30 г сиру, мед і дрібку прянощів – імбир, мускат, корицю, кардамон.
Гарбуз запікають, розм’якшують і перетворюють на пюре. Кускус відварюють 5 хвилин, зливають воду, додають пюре, молоко та приправи, доводять до кипіння, дають настоятися 10 хвилин. При подачі – сир та мед.
500 г гарбуза очищають і натирають як моркву по-корейськи, складають із обсмаженою цибулею, 2 зубчиками часнику, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. меду, 2 ст. л. яблучного оцту, 2 ч. л. приправи для корейської моркви та сіллю за смаком. Все ретельно перемішують, перекладають у банку, закривають та ставлять у холодильник на 4 години.
Для тіста: 300 г очищеного тертого гарбуза (сік злити), 250 г борошна, 150 г вершкового масла, 150 г цукру, 3 яйця, сік і цедра 1 лимона, 2 ч. л. розпушувача.
Вершкове масло розтерти з цукром, додати яйця, лимонний сік і цедру, потім гарбуз, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, тісто має бути негустим. Розкласти у формочки (не до краю). Випікати при 180 ° C близько 30 хвилин. Можна прикрасити цукровою пудрою або кокосовою стружкою.
Для тіста: 200 г борошна, 100 г масла, 6 ст. л. холодної води.
Для начинки: 500 г очищеного гарбуза, 150 г цукру, 50 г вершкового масла, 2 ст. л. апельсинового соку, цедра ½ апельсина.
Тісто замісити, прибрати у холодильник на 30 хв. Гарбуз нарізати, посипати сумішшю з 25 г цукру та цедри. У формі розтопити масло, рівномірно посипати його цукром, що залишився, довести до світло-коричневого карамельного кольору (не перетримати!). Викласти гарбуз, полити апельсиновим соком, поставити в духовку при 200 ° C на 15 хв. Потім розкотити тісто і накрити гарбуз, загнувши краї донизу. Випікати ще 30 хв. до рум’яного кольору тіста. Остудити 5 хв і обережно перевернути на блюдо.
Знадобляться: 600 г неочищеного гарбуза, 3 великі лимони, 1 грейпфрут, ½ ч. л. меленої кориці, мед – за смаком.
Гарбуз розрізають, видаляють насіння, очищають і нарізують шматочками, відварюють на пару або у воді 10-15 хв, зливають воду, охолоджують, подрібнюють у блендері, додають корицю. З лимонів та грейпфрута вичавлюють сік, вливають у гарбузову масу, додають мед за смаком. Збивають до однорідності. Подають у низьких склянках із кубиками льоду.
Вас також можуть зацікавити новини:
У 2026 році у держбюджеті заплановано видатки на проведення індексації пенсій, проте не все так…
Гігієнічні товари та продукти харчування видає благодійна організація Карітас. Розповідаємо, як подати заявку і отримати…
В Україні саме страховий стаж визначає, коли можна оформити пенсію та на яку суму розраховувати.…
Після запуску програми «Зимова підтримка» чимало українців цікавляться, чи можна витратити нараховану тисячу гривень на…
Попри величезний вибір пральних засобів — капсули, порошок чи навіть спеціальні серветки — рідкі формули…
Ортофосфорна кислота, або фосфорна кислота, є важливим неорганічним сполученням, яке широко застосовується у різних галузях…